νέα / news

ο Νίκος Χρυσόγελος για το συνέδριο κοινωνικής οικονομίας

Την εποχή της οικονομικής αστάθειας, της κοινωνικής αδικίας, της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής και επισιτιστικής φτώχειας, ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης αναδύεται ως μέρος της λύσης από τα κάτω: η κοινωνική οικονομία.

Read more …

τριήμερο κοινωνικής οικονομίας 2013

O Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, το Πράσινο Ινστιτούτο, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, την Κλίμαξ Plus, τον «Ενεργειακό και Αναπτυξιακό Συνεταιρισμό» Σίφνου, το ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΠΙΣ ΚΩΣ, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, και την ΚΟΙΝΣΕΠ "Μίτος της Αριάδνης" διοργανώνουν το 2ο τριήμερο εκδηλώσεων "Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνικές /Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις".

Read more …

ο γιάννης μπουτάρης για το ρόλο του ενεργού πολίτη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλάει στη Λίνα Λιάκου για τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του εθελοντή σε σχέση με αυτόν του ενεργού πολίτη

Read more …

εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο δήμο αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τη λειτουργία δύο εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα διευκολύνουν την επίλυση των προβλημάτων και θα επιτρέπουν στους πολίτες να ελέγχουν ευκολότερα και αποτελεσματικότερα τη διοίκηση.

Read more …

η θεσσαλονίκη συζητά για τον επανασχεδιασμό της πλατείας ελευθερίας

Δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Μνήμη και δημόσιος χώρος - Η πόλη συζητά με αφορμή τον επανασχεδιασμό της Πλατείας Ελευθερίας»

Read more …

η "πρωτοβουλία των 5 δημάρχων"

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων».

Read more …

the mayors challenge: διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες στην πόλη

Το ίδρυμα Bloomberg καλεί τις πόλεις της Ευρώπης σε ένα διαγωνισμό καινοτόμων και φιλόδοξων ιδεών.

Read more …

Ο γιάννης καμίνης για τις ευπαθείς ομάδες στην αθήνα

Την  πρώτη μεγάλη κοινωνική έρευνα για τις ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα, καθώς και τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παρουσίασε  ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Read more …

πρόγραμμα «βιώσιμη διατροφή στις αστικές κοινότητες»

Στο πλαίσιο του URBACT ο Δήμος της Αθήνας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Βιώσιμη διατροφή στις αστικές κοινότητες» (Sustainable Food for Urban Communities).

Read more …

επιχορηγήσεις commonwealth foundation

Το «Commonwealth Foundation» δίνει  επιχορηγήσεις ύψους £30,000 σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δουλεύουν πάνω στη Συμμετοχική Διακυβέρνηση. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 29 Οκτώβρη. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.commonwealthfoundation.com/grants

Read more …